18:30

Holmeja IS

Referat: AIF Barrikaden - Holmeja IS

Startelvan: Thomas - Micke, Alex, Gustav, Adam - Park, Johan A - Simon, Henke H, Danne - Henke Ni

Avbytare var Martin N som kom in som offensiv (?) innermittfältare efter 62 min och spelade där en stund innan han gick ner som mittback i en trebackslinje, Tobias som även han kom in i 62:a min som defensiv mittfältare, Agon som kom in som "central anfallare" i 78:a min, Rabih som kom in som högeranfallare i 81:a min och Bagher som aldrig byttes in.

Vi startade matchen i den kraftiga medvinden på en plan som naturligtvis var i väldigt dåligt skick efter den här vintern men ändå märkligt nog något bättre än ifjol.

Matchen var till en början mycket fattig på målchanser. Det dröjde närmare bestämt till den 24:e min innan det skapades något värt att kallas målchans men då blev det också mål. Vi iscensatte ett av våra få riktigt fina anfall där bollen till slut hamnade hos en ganska fri Simon på högerkanten som gick nästan ända ner till kortlinjen innan han slog in en passning som Henke H stötte in vid bortre stolpen (en tanke i ögonblicket - måste inte deras målvakt ha agerat ganska svagt?) och därmed alltså 1-0 till oss.

På målet följde en ny period av relativ händelselöshet. Sista 5-10 min:a fick vi dock lite bättre ordning på spelet och vi hade då också i 41:a resp. 43:e min två rejäla målchanser, den ena slutade med att Holmeja var ytterst nära att göra ett självmål och vid det andra resulterade ett riktigt bra friläge i ett skott som målvakten relativt enkelt kunde rädda.

Såvitt referenten kan bedöma (det vanliga letandet efter försvunna bollar försvårar helhetsbedömningen av den här halvleken) så var vi det något bättre laget spelmässigt och hade alltså dessutom ett par rejäla målchanser medan Holmeja inte hade några större målchanser att tala om.

I 2:a halvlek vände vinden i dubbel bemärkelse (eller rättare sagt, den meterologiska dito vände naturligtvis inte -
tyvärr - men lagen bytte med/motvind). Till att börja med var det lika händelsefattigt som i 1:a halvlekens inledning. Det lilla som skapades stod dock Holmeja uteslutande för. Vi hade inte något som ens kan betraktas som halvchans och inte ett avslut första halvtimmen!! Spelmässigt var också Holmeja det något bättre laget. I den 67:e min kom det också en kvittering. Sedan man först missat 2 bra frisparkslägen i den kraftiga medvinden blev det på en tredje frispark från lite längre håll full utdelning. Det mycket hårda och välplacerade skottet gick stolpe-in nästan nere vid stolproten utom räckhåll för Thomas som dock som det brukar heta "var där" och så nära fått fingertopparna på bollen vilket kunde räckt med tanke på att bollen nu gick in via stolpen.

Efter kvitteringen dröjde det bara ett par minuter innan de skapade en trippelchans. Först gjorde Thomas en mycket bra räddning när en Holmejaspelare kom alldeles fri med honom, därefter en ny lika bra på returen när killen fick tillbaks bollen innan vi efter lite flipperspel nästan inne i vår målgård till slut lyckades få undan bollen.
Här hade man mer eller mindre redan noterat 1-2. Den anteckningen hade dock kunnat stå kvar eftersom "bläcket knappast hunnit torka" innan Holmejas ledningsmål verkligen kom. Vi hade nu hunnit till den 71:a min när ett inlägg hamnade hos en helt omarkerad spelare som från låt säga 10-12 meter avslutade säkert.

Trots att vi nu gick över till 3-4-3 hade vi svårt att skapa något och det låg något krampaktigt men samtidigt desperat över vårt spel och det kom därför verkligen som en skänk från ovan när Holmejaspelarna, efter en i och för sig bra slagen hörna av Henke, sedan Martin först varit på bollen på något konstigt sätt lyckades fumla in bollen i eget mål.

Om någon hade trott att vi stärkta av kvitteringen skulle skapa ytterligare chanser och kanske t.o.m. ett segermål så blev det inte så. Tvärtom satt man som Barrikadensupporter med andan i halsen vid minst ett par tillfällen. Först missade Holmeja en klar målchans precis efter 2-2-målet och på övertid hade sedan en av deras spelare ett riktigt sololäge men sköt som tur var högt över.

Som helhet lite som en spegelbild av vår förra match i Klågerup där det var Klågerup som med hjälp av vinden hade en halvtidsledning och ett visst spelövertag medan vi i 2:a tog över kraftigt och lyckades hämta upp ett underläge.
Holmeja hade väl visserligen inte något bastant spelövertag i 2:a den här matchen men när det gällde målchanser av mindre eller större kaliber var man å andra sidan helt överlägsna.

Som helhet gjorde vi en OK 1:a halvlek men en mycket dålig 2:a. Det går inte att bygga spelet på 2-3-meters skarvar och klackar omgiven av 2-3 motståndare på dåliga planer. De få gånger vi slog crossbollar ut på kanterna var också de gånger vi skapade målchanser eller åtminstone vettiga avslut. Den bistra sanningen är att vi får vara mycket tacksamma över ett resultat som vi innan matchen sett som ett stort misslyckande.

Statistik: Hörnor: 6-6 Skott på mål: 6-5 Skott utanför: 3-6